Jäsenet

Mindaugas Neverovas
Mindaugas Neverovas valmistui pianistiksi ja kamarimuusikoksi Viron musiikkiakatemiasta keväällä 2015. Hänen opettajinaan ovat olleet mm. Valeria Resjan, Peep Lassmann, Aleksandra Juozapėnaite-Eesmaa, Jurgis Karnavičius ja Daumantas Kirilauskas. Vuosina 2012-14 Neverovas opiskeli lisäksi Sibelius-Akatemiassa Liisa Pohjolan ja Eero Heinosen johdolla. Liediä ja kamarimusiikkia hän on opiskellut mm. Helin Kaptenin ja Ilmo Rannan kanssa.

Neverovas on menestynyt pianokilpailuissa niin kotimaassaan kuin ulkomailla. Vuonna 2014 hänet valittiin finalistiksi Viron kansallisessa pianokilpailussa. Hän on myös kahdesti osallistunut ”Music Without Limits” –kilpailuun Druskininkaissa ja voittanut palkinnon kummallakin kerralla. Vuonna 2007 hän voitti kolmannen palkinnon W. A. Mozart –pianokilpailussa Klaipėdassa.

Neverovas konsertoi aktiivisesti solistina, kamarimuusikkona sekä lied-pianistina. Vuoden 2017 alussa hän perusti mm. DuoBaltica –yhtyeen yhdessä sellisti Johannes Tepon kanssa. Neverovas on myös esiintynyt Viron Radion Sinfoniaorkesterin, Liettuan Musiikkiakatemian orkesterin, Camerata Klaipėdan ja Collegium Musicum Turku –orkesterin solistina. Hän on osallistunut moniin pianofestivaaleihin, kuten Piano Pic Festival Ranskassa sekä Chopiniana Festival Virossa. Vuosina 2011-12 Neverovas toimi kansainvälisen Tallinn JazzOn –festivaalin perustajajäsenenä sekä taiteellisena johtajana.

Tällä hetkellä Neverovas opettaa International School of Music –musiikkioppilaitoksessa Helsingissä sekä täydentää musiikkipedagogin opintojaan Metropolia Ammattikorkeakoulussa. Lisäksi hän kouluttaa itseään säännöllisesti tunnettujen pianistien ja professorien mestarikursseilla (mm. Denis Pascal, Dmitri Alexeev, Bernd Glemser, Graham Scott, Avedis Kouyoumdjian). Neverovas on palkittu uransa aikana mm. Tauragėn kaupunginjohtajan (2011), Liettuan Valtion (2011-12), European Structurale Funds –säätiön (2012-13), Saulius Karosas –säätiön (2012-14) sekä Viron opetus- ja tiedeministeriön (2014-15) stipendeillä.

Johannes Teppo
Johannes Teppo syntyi musikaaliseen perheeseen Tallinnassa vuonna 1986. Hän päätti maisterin opintonsa erinomaisin arvosanoin Hannu Kiiskin johdolla Sibelius-Akatemiassa joulukuussa 2013. Nykyisin Johannes toimii sellonsoitonopettajana Kallion Musiikkikoulussa, Meri-Helsingin musiikkiopistossa, International School of Music Finland-nimisessä musiikkiopistossa sekä Pohjois-Helsingin musiikkiopistossa. Hänet on kutsuttu useita kertoja sijaiseksi myös sellonsoitonopettajaksi ja nuortenorkesterin johtajaksi Keskisen-Uudenmaan musiikkiopistoon.

Orkesterisoittajana Johannes on soittanut Pohjoismaiden Sinfoniaorkesterissa, Helsingin kaupunginorkesterissa, Joensuun kaupunginorkesterissa, Tallinnan Kamariorkesterissa, Tallinnan Sinfonietassa, Hämeelinnan kaupunginorkesterissa, Lappeenrannan kaupunginorkesterissa, Hyvinkään kaupunginorkesterissa sekä Estonian Festival Orchestra-orkesterissa.

Hän aloitti sellonsoiton opintonsa 1992 Tallinnan musiikkilukiossa Laine Leichterin ja Leho Karinin johdolla. Vuosina 2005-2006 hän jatkoi opintojaan Eestin Musiikki- ja Teatteriakatemiassa professori Peeter Paemurrun johdolla. Vuosina 2006-2010 Johannes opiskeli Hannu Kiiskin luokalla Sibelius-Akatemiassa ja jatkoi opintojaan Jan-Erik Gustafssonin johdolla Sibelius-Akatemiassa vuosina 2010-2012. Lukuvuoden 2012-2013 Johannes opiskeli The Sarah and Ernest Butler School of Music at the University of Texas yliopistossa professori Bion Tsangin johdolla.

Johannes on menestynyt useissa kilpailuissa; vuonna 1999 hän voitti ensimmäisen palkinnon Eestin Nuorten Jousisoittajien kilpailussa ja erikoispalkinnon kolmannessa Dombrovski kansainvälisessä kilpailussa Riiassa. Vuonna 2002 hänet palkittiin erikoispalkinnolla Bachin esityksestä kansainvälisessä Davidovin kilpailussa Latviassa, toisella palkinnolla ja erikoispalkinnolla neljännessä Dombrovski kansainvälisessä kilpailussa Riiassa. Hän on saanut diplomit kansainvälisessä Dotzauer kilpailussa Dresdenissä 2001 ja International Competition Violoncello Liezenissä, Itävallassa 2004. Vuonna 2007 hän voitti ensimmäisen palkinnon ja erikoispalkinnon ESTA Eestin nuorten jousisoittajien kilpailussa.

Johannes on osallistunut lukuisille mestarikursseille mm. Marko Ylösen, Enrico Bronzin, Young Hoon Songin, Troels Svanen, Francis Goutonin, Ola Karlssonin, Niels Ullnerin, Florian Kittin sekä Emanuel Gruberin johdolla. Hän on esiintynyt useiden orkesterien solistina mm. Tallinnan Kamariorkesteri, Tallinnan Nuorten Orkesteri, Pärnun kaupunginorkesteri, Riian Uusi kamariorkesteri Latviassa, Joensuun konservatorion Sinfonietta, Hämeenlinnan kaupunginorkesteri sekä Helsinginkadun Filharmonikot (kapelimestareina mm. T. Kaljuste, J. Alperten, V. Gailis, V.-A. Koivuranta ja L. Haapanen).

Johannes on myös nauhoittanut useamman kerran Eestin Radiolle ja Riian Radiolle. Hän on aktiivinen kamarimuusikko ja hänellä on ollut opettajinaan mm. Paavo Pohjola, Valentin Erben, Günter Pichler, Hatto Beyerle, Marko Ylönen, Martti Rautio, Ralf Gothóni, Anne Epperson. Vuodesta 2009 lähtien hän on soittanut selloa Odysseus-jousikvartetissa ja Duo JohAnnas kamariyhtyeessä ja vuodesta 2016 myös Duo Baltica yhtyeessä.

Johannes on esiintynyt solistina ja kamarimuusikkona useita kertoja mm. Suomessa, Eestissä, Saksassa, Itävallassa, Unkarissa, Sveitsissä, Kiinassa, Latviassa, Italiassa, USA:ssa ja Venäjällä. Hän on esiintynyt solistina ja kamarimuusikkona mm. Turun musiikkijuhlilla, Naantalin musiikkijuhlilla, Iittalan musiikkijuhlilla, Chigiana Summer musiikkifestivaalilla Italiassa, Musiksommer Reichenau festivaalilla Itävallassa sekä Pärnun musiikkijuhlilla Virossa.